#17. Blanka Turturro: Slow Food vznikl na podporu malých restaurací a místní gastronomie.

22. října 2020

Tento podcast je o kvalitě jídla a o kvalitě života. Náš talíř je dokonalým symbolem pro náš života. Jeho kvalitu, barvitost, chuť. Je symbolem pro lásku k sobě, své rodině i společnému životu.

Blanka je vede Slow Food Prague, které je součástí celosvětového Slow Food hnutí. Jak a kde vzniklo hnutí Slow Food? Čím se Slow Food vyznačuje a jak zapadá do dnešní zrychlené doby? A jak přistupovat k plýtvání jídlem? Tématem tohoto rozhovoru je dobré jídlo a dobrý život.

Blanka  je viceprezidentkou a  dlouholetou členkou pražského konvivia mezinárodní organizace Slow Food.
Je spoluautorkou a organizátorkou české verze  původně mezinárodního projektu Jídelna snů (Dream Canteen), kde mimo jiné vyučuje děti z 1. stupně ZŠ Školu chutí.

Dále se Blanka podílí na četných akcích organizovaných v rámci Slow Food, které mají za cíl postupně měnit současný konzumní přístup k potravinám a uchovat naše gastronomické dědictví dalším generacím, pořádání osvětových a komunitních  akcí na farmářských trzích na podporu  lokálních  výrobků, pikniků pro místní komunity, sezonních akcí, které obnovují znalosti zapomenutých tradic, kurzů,  přednášek atd.

Podívejte se na:
www.slowfood.cz

Blog a podcast
e-mailem

Připojte se do našeho emailového seznamu a nenechte si ujít informace a novinky.

Úspěšně jsme vás přidali do seznamu odběratelů